Artikli od kamena

Travertino ploče prirodno imaju rupe na svojoj površini. Kako bi se očuvao prirodan izgled, ploče se mogu koristiti kao nepunjene i takve ploče su uvek brušene. Sa druge strane, ploče mogu biti i punjene čime se postiže glatkost površine. Ispunjavaju se sve pore ploče i kada se ploča ispuni, ona se uvek brusi. Brušen je vrsta završnog izgleda travertina. To je polu poliran travertino i takve ploče imaju mat izgled. Ukoliko se želi postići sjajan i gladak izgled, ploče travertina se poliraju. Poliran je alternativa za brušen. Glačan je druga vrsta završnog izgleda travertina. Može se primenjivati samo na nepunjenim pločama. Ovo je završna površina sa najmanje sjaja. Glačane travertino ploče su zaobljenih ivica a njihova površina ima starinski izgled. Ovo je najpogodnija vrsta za spoljašnju upotrebu, posebno za obode bazena i dvorišta.

Sečen po veni je jedinstvena karakteristika travertino ploča. Ploče su sečene duž linearnih slojeva, što stvara linije u nijansama od svetle do tamne na površini ploče.

Izlomljena površina travertina koristi se isključivo kao zidna obloga, sa ili bez mrežice. Ova vrsta travertino proizvoda izuzetno je neravne površine.